Khamis, 14 Jun 2012

FORM 6

ASSALAMMUALIKUM
JUMAAT bersamaan 15 JUN 2012...Hehehehe....Laa pasai pew plakk dah dengan aku nie???Ok2...Seriuz2...Tadi kann kmi pi dftar form 6...Hahahaha....Laaa pew yg kelakarnyaa??....Hehehehe...saje jew nak gelak...Form 6 sbrnya dftar 8 MEI arituu..Tapi aku 15 JUN...Wahhh2 mcam kolah aku sndri jew....Ikut ska nak dftar blaa,ikutkan x blh dah tpi ade kekosongan lagi coz bdk2 yg PLKN yg dpt form 6 nak dftar ari ISNIN nie 18 JUN nie...Rmai gak kwn2 aku ambik form 6 nie...Bertemuu kmbli laa kte yop dgn pakaian seragam kolah....Pew yg untungnyaa FORM 6 nie UNTUNG nya kalau STPM pnya result gempakz....Msuk U trus wat DEGREE save laa masaa kann...So mmng aku nak wat btul2 STPM nie...x mau mainn2...Nak pulun kasi result gempakz...Skrang cra pembelajaran die pun dah lain die ikut cra kat U ade sem semua....Tapi ade sesetengah org berkata...Form 6 nie buang masa jew..And then lgipun sijil die x lakuu...Susah nak dpt keje...Btul kew???Pndapat korang plak tentang FORM 6 camne??Knp knp knp x dftar 8 MEI arituu??Ishh jgnn laa tnyaa....Sbuk laaa....Aku ade hal sikit time tuu hal antra hdup dn mati mmng2 x blh dielakan...Hari nie bru FREE,tu yg pi dftar tuu....Mslahnya,skrang kan korang form 6 dah bljaq smpai bab 3 dah semua subjekk...Yg aku satu subjekk pun x blajaq lagi,aku takut x blh bwak jew kan...Tapi ibu and abh aku ckp ''Kalau ade keinginan diri tuu nak boleh buat jangan laa kata x blh..blum buat lagi dah kata x blh''...Smngat tuu smngat...Okey akak ambikkk k smngat yg abh and ibu bgi kat akak...Apa2pun kena pulun laa akuu nie...Coz bnyak pljran yg dah aku ktinggalann....Kwn-2 doakan untuk sya yew....Supya sya dpt result STPM nie dngn cemerlang and dpt mngembirakan ibu and abh sya... (^__~)....

9 ulasan:

hatiAMIRA berkata...

sape kata sijil tak laku ? now akak upper 6 . cikgu ckp sijil stpm yg akn dipilih dulu drpd spm . papepon result kena kasi gempak dulu kayy :))

Chic Na berkata...

good luck dierah. belajar rajin2. ;)

cweet pinky berkata...

hahaha , stpm is right choice keyh ~

sabry oppa berkata...

form 6 is better dari diploma ..
percaye laaa..
lagi 1. format baru sstpm amat membantu..
oppa pun ambik form 6..
n dpt result yg best..
pape pun form 6 ni kene kerja keras ckit..
oke???

Cik Bella berkata...

bella punn stpm jugak nie ! jom2 kita kena semangat ! hihi form6 lg okay lahhh :)

Dhila berkata...

bagus ambik form six . wehoo . follow you , bebeyh :D

iena_mieyna ^^ berkata...

sijil stpm x laku?? who said?? nope laaa. byk advantages jgk ambil stpm tp kena struggle lebih sikit la. btw, Good luck yer! :)

Maliha ♥ berkata...

sape ckp fom6 buang mase ? meh nak tumbuk sikit. haha. akak ex stpm n alhamdulillah result okey lah jgk. tgh tggu upu jek skang. fom6 untung. yang taktaw tu memang agak kuang asam lah ayat diorang. so just ignore n do the best ngeeee ~

cweet pinky berkata...

CP komen sini lagik , tak puas hati dengan komen lepas , CP tak cukup mase, hahaha ~ skg mase CP berlambak2 so nak komen panjang2 , hahaha ~ takyah hirau cakap2 orang tuh , CP dah pernah rase , nanti bile kamu dah dapat result but mke sure result terbaek , kawan2 kamu yang pernah kate kat kamu , cakap kamu beruntung amek f6 , siyes , kawan2 CP sume cmtuh , cemburu la jeles larr , sebelum nih bukan maen kate2 CP , hahaha , bukan CP nak suruh berlagak , cume nak bagitaw f6 nih terbaek , sijil pown laku , haaa ... btw , belajar rajen2 belajar kerana ALLAH , redha dengan segala ujian dan dugaan , insyallah akan dapat balasan baek keyh :D