Selasa, 19 Jun 2012

FIRST DAY FORM 6

ASSALAMMUALIKUM
Ehemmm2....Hehehehe...Ari nie aku nak cite hari pertama masuk form 6...Hahaha kelakar bla pkir blk psai tadi...Time nak turun kete...Cam biasa laa kan salam abah and ibu..My mum tgurr "Laa awat tngn sejuk gedi"...Hahahaha...Aku mampu tersenyum jew..X taw dh nak ckp pew...Ari nie ari ISNIN kan so semua kolah ade perhimpunan rasmi pda ari isnin...Aku bdak baruu yang x taw selok belok kolah tuu...And then aku main redahh jew laa kan...wat2 mcam aku taw kolah tuu.....Hahahaha....form baju kolah die warna oren bju and tdung and then kain hitam...Dlunya form 6 nie bju putih and tdung and then kain hitam...Tapi sekarang nie sudahh tukarr laa...Aku x pkai bju oren tuu pun akuu pkai bju putih and kain hitam....Aku tngok kat dewan tuu bnyak la dak2 pakai bju oren aku pun time tuu x tntu arah aku follow jew dieorang...Hahahaha...Semua bdk2 yg aku follow tuu semuanya x knal...Dieorg smuanya husha aku pelikk jew...Hahaha tetapi aku tidak endahkan buat muka slumber and cool jew...Tapi dlm ati kmi ALLAH sja yang taw...sebab aku cari kwn aku x jmpa2 die kata nak tnggu aku depan pgar kecik tuu tapi x de pun...Pew lagi mengelabahh laa akuu tpi still wat rilex2 jew cam biasa...Hahahaha....Time tuu aku x tenteram gilaa...Duk kat sini x kna duk kat sna pun x kna...Semua x kna abis...5 6 kali aku ulang alik msuk dewan...Cari kwn aku tuu laa...coz die satu klaz dgn akuu...Tu yg nak cari die tuu...Dlm 15 mnit camtuu loceng pun bunyi...Perghh..aku pew lagi time tuu duk berletiaq laa sorang2 aku kat kwn akuu...x smpai2 lgi loceng dah bunyi aku dah la x biasa tempat nie...Adoyai...Mengelabahh gila aku nie cari sana sini mcam cri emas permata dengan telitinya aku cari...Haishh...Klau hampa nak taw aku nie dah laa rabun time tuu x pkai sepek mata pulakk tuu...mata aku smpai sepet2 nak cam kwn aku pnya pasai....And then lpaz 5 minit...Aku ade nmpk ade org lambai2 kat akuu....Aku zoom mata aku nie sikit...Bru cam SYAHIRAH kwn aku dri kolah rendah menengah smpai skrang...Haaa smpai jgak makcik kecik tuu tenang ati akuu...Time msuk klaz bljar PENGAJIAN AM...Adoyai wei seriuz aku ckp aku x fham lngsungg subjek niee...subjek lain ok best,tapi subjek pengajian am niee aku x fham sngt2...buknya sikit2 tpi bnyk hampa taw x...Lpaztuu aku ckp kat syahirah "Wei aku rsa aku x blh laa bwak subjek niee"..And then die ckp "Ftin hg blh..x pew nti aku ajar hg yg mna yg hg x fham..dont worry laa k...yakin pda diri hg yg hg blh bwak subjek nie''...Aku syang hg syahirah die la membangkitkan semangat aku semula...Kalau tak aku memang rsa down sngt2...rsa memng btul2 aku x blh bwak cam dah give up semua...Tapi sebaik ade syahirah nie kekasih ati akuu...Cewahhh...Hehehehe....Btw,walau macam mna pun aku akan berusha sedaya upaya aku yang aku mampu buat bgi fham jugak subjek tuu mna nak taw nti lma2 blh jdi salah satu subjek feveret aku kann...Mna nak taw...Subjekk eco,bm,sjrh memang best...Alhamdulilah...pew yang diterangkan smuanya aku fham...Kwn2 doakan kte ok supya kte blh fham dgn subjek pengajian am niee and subjek2 lain... (^__~)

8 ulasan:

ameerul ashraf berkata...

waa... good luck.. belajar rajin2.. hehe.. nty ley cepat amik degree... Insha Allah :)

Tie Ra berkata...

Salam dik .. maaf .tgur sikit taw..sikit je ..boleh x guna font warna yg jelas .. kalau background gelap .. x nmpak nak baca ..papepun nice blog .. nanti akak baca betul n komen pasal f6 nie .. sbb akak pun ex f6 .. :)

Tie Ra berkata...

okeh, dah dpt baca .. good luck .. f6 kena rajin baca .. x fhm tnya cikgu .. nanti akak cuti sem insyaAllah akak buat nota sejarah n pengajian am sikit2 .. nanti boleh follow blog akak .. sekarang pun dah ada nota sejarah kat blog akak .. kalau nak copy paste pun xpe .. tapi copy paste dgn cara berhemah k dik .. ni link belog akak http://tyrasweetiey91.blogspot.com/

chemija berkata...

do the best yerrrkkk , form 6 ni kene struggle

man berkata...

form 6 baru ada subjek Pengajian Am.. besa la tak faham lagi hari pertama.
teruskan perjuangan..

noradila-asikin subki berkata...

gud luck..belajar rerajin...sudi2 la follow saye semule ye...

shiyda berkata...

woww ..gudluck frenss ! :)

Jue Jaynee berkata...

best ny fm6...teringat dulu2