Jumaat, 30 November 2012

PENCINTA HAIWAN


Ari nie dierah nak cite pasal tjuk kat atas tu PENCINTA HAIWAN dierah salah satu orangnya Hehehe..Dierah suka haiwan suka sangat2 ayh dierah pun suka tpi ibu dierah tak suka sangat tapi dierah jaga rawat mereka semua dengan baik..Tak pernah tau dierah susahkan ibu dierah siap promise lagi macam nie “ibu akak janji kalau akak tak jaga CICO,AMEL dan lain2 dengan baik ibu boleh bagi kat orang itu janji akak”Itu janji dierah dengan ibu dierah laa...So dierah jaga mereka dengan sebaik2nya..dierah sayang mereka macam mana dierah sayang fmily dierah..Mereka semua adalah sebahagian hidup dierah tanpa mereka hidup dierah akan rasa sunyi mereka peneman pendengar setia dierah bila dierah sedih marah semua dierah cite kat mereka dan mereka jugak faham perasaan dierah bila dierah sedih ade je mereka semua nak menghiburkan dierah...

Dierah ade 3 ekor kucing 2 arnab 1 igauna...kesemuanya JANTAN okk..Hehehe...dulu dierah ade kucing jantan nama die CICAK time dierah form 1..Hehehe...mesti korang semua pelikk kan npe nma die cicak...Tpi yg pasti die bukan cicak ok die KUCING..korang jangan keliru di situu..smpai skrang dierah pun x tau npe nma die cicak coz ayh dierah yg bgi nma tuu...ayh dierah syg sngt2 dgn cicak..die pndai ambik ati org trmsuk arwah nnek dierah dulu..nnek dierah dulu pun syg dgn cicak nie...rmai syg dgn cicakk...ok jelezzz...Hihihi...bla time nak makan dierah ska ckp macam nie “cicak nak makan yee syg dlu”mesti korang smua fikir mcam mna die nak syg dierah...die syg dierah die gesel2 kpla die kat ppi dierah and then bru dierah tuangkan whiske die tuu...bla time dierah tdo jew msti die tdo jgak kat ats pala die..sngat2 mnja...die dgn org tak knal die akan lri spntas kilat..tpi kalau dgn org yg die knal die mnja sngt2...cicak nie kucing yg jnis blu die bla org tngok die brmnyak tau..tpi bla kte pgang blu die x brmnyakk pun...dierah tak bubuh tau mnyak kat blu die dn die brbdan pnjang mcam kucing hutan...rmai org yang datang umah dierah nak bli cicak...tpi mmng sorry2 bnyak2 laa mmng dierah tak kan jual wlaupun nak bli dgn hrga bribu2 pun...dierah tak kan jual...

Tpi syg umo die tak panjang...coz die trmakan racun...die sempat balikk tido kat blik ayh dierah...time tu die lmah sngat2 die cuma gerakan mata je bdan die smua tak bergerakk...die dpt rsa cicak dlm ksakitan...dierah dduk sblh ayh dierah and then ayh dierah ckp kat cicak mcam nie “cicak esk ayh bwak gi klnik ye”bunyi suara die sangat2 sedihh suara yg sngat perlahan dan tidak berdaya terlampau lmah..dan msa dierah tngok tu die kncing dn kncing die tuu kncing brdrah..dierah sdih sngt2 dierah tau die dlm ksakitan...Ke esok arinya benda yang dierah tak nak berlaku jugak cicak mninggalkan kmi smua time tu dierah baru bangun nak prgi skolah...lpaztu dierah prgi blik ayh nak tngok cicak time tu ayh dierah ade kat situ dgn cicak..ayh ckp cicak dah tak de..dierah mnangis dierah usap2 kpla die..dierah cium kplaa die...dierah sdih sngat2...dierah tngokk ayh dierah pun ngis time tuu mta ayh dierah merah berair..dierah taw ayh pun sedih sbab cicak dah tak de...tpi kmi smua dah redha...

Ok dah2 cite sedih2 nie...kang nangis pulakk dierah...skrang nie dierah nak knalkan mereka smua pda korang semua...jengg jengg jenggg...Hihihihi...


Jeng2...tengok takut kann kan kann...hai nama sya AMEL...Hihihi...amel nie mnja taw...kuku die tjam..tpi die bla dgn dierah die x prnah pun kluarkan kuku die...die bla fmily dierah tngok tv die bertengek laa kat sofa blkang kiteorg dduk tuu...jdi aksesori plakk..dierah ska haiwan yg pelik2...mcam igauna nie laa...Hihihi..
Nma die DINO...snang pnggil...Hahaha...die nie buas...mkn bnyak tpi duk kcik2 tu jew...bla nak bsar nie...sdap sikit nak pggang...Nie kcikk jew...x puas nak pgang nak pluk2 smua...x puass...cpat bsar yew DINO syg...Hehehe...
Nma die nie BLACKHIT...die nie klau lpaz sush nak tngkap blkk...lri pnya lju...seksa nak kejar die...tpi die ska dibelai...auww2..Hehehe...

Nie nama die nie CICO ska ggit org ggit mnja2...tak boleh tngok kaki org bergerak sikit die terkam trus...Nakai  tau awk nie cico..Hihihi...



Nma yang ats tuu MONTY sbab die naughty2 sngat nakai tau die...Bla org mkn die pun nak mkn skli mngda2...cepukk kang..Hehehe...Yang bwah tu nma die MAX sbab die grang tak blh usik time tido die ggit tngan kite...tpi klau time die hyperactive die ska main kejar2...








4 ulasan:

Piepy berkata...

ohh.. Dierah mmg pencinta haiwan yew.. sy pun suka haiwan gak.. tapi kucing je laa.. klau iguana tu tak berani nak jaga..

Arjuna Silvera berkata...

bagus cinta kan haiwan ni

hnahdy berkata...

hana ada kucing je.. yang lain CJ7.koleksi bear hana hehe

sabry oppa berkata...

oppa ade 6 ekor kucing
oppa syg semua ..
phenchenta kuching ~

@http://shaberry92.blogspot.com/2012/12/bunkface-kutuk-kpop-perlu-ker.html