Isnin, 16 Januari 2012

SnAnG KeW Nk BuKtIkN C.I.N.T.A???!!

Assalammualikum.....hai korang pew habaq....sht???I hope korang smua sht laaa...Aku nak cite psal CINTA nie....Korang taw x pew tu CINTA???Cinta nie bnyak CINTA BUTA CINTA MONYET lagi cinta pew lagi....x taw laaa....aku taw dua tu jew laaa....Tpi yg pling BHAYA skli CINTA BUTA laaa....Coz blh merosakn msa dpan kte...dgn cinta buta gak kte snggup khlangan kluarga btul x???Prnah trjdi kn....So CNTA BUTA nie mmng pling2 BHYA....Example cam kwn aku sorang nie....die nie cntik,cute and pndiam orgnya....tpi dsbabkn cnta buta pnya psal...die snggup tpu mk ayh die...kta nk gi kuar dgn kwn gurlz pdahal x die kuar dgn BF die....aku pun x taw die brni kuar brdua dgn BF die....Klau aku x brni derrr....Klau nak ikut pnglaman BERCINTA nie aku dgn die....Aku rsa aku yg bnyak lgi pnglaman BERCINTA nie...Aku BERCINTA time aku drjah 6....Korang byagknlaaaaa....die bru mula nk bercinta time die FORM3....Korang blh taw yg mne lgi bnyak pngalamn kn....Aku buknya nak angkuh kew brlgak kew acap bgus kew pew....aku tkut nti die yg merana tu jew....Ape yg aku ckp kat die smua die x nak dngr...Hurmmm...x taw laaa dh aku nak ckp pew kat die....susah klau CINTA BUTA mula menguasai DIRI KITE nie.....Smua org kta x nk dngr....smpai mk ayh pun nak tipu.... Orait...aku nak cite plak psal aku....Aku pernah ade BF cam org lain tpi aku nie lain.....Korang camne jauh pun mybe dieorg prnah jmpa BF korang tpi aku x prnah lngsung....Slma aku couple and ade BF x prnah skli pun aku jmpa dieorg....Coz aku mmng x berani...Sbab aku tkut ayh aku...klau ayh aku nmpk mti aku tang situ juga....Smpai aku dh abis SPM pun aku mmng x brni nak kuar dgn BF aku ama skli....Aku tkut sbab ayh aku ckp msti ayh aku wat....And then ibu aku ckp kat aku x pyah la nak bercinta ade BF smua nie...Bla tba msa jew nti hg ade la BF....x pyah laaa nk cri2 smua time niee...Time nie hg study dlu dpt keje bgus snang la hdup hg nti....Skrang nie aku nk wat PRINSIP DIRI AKU.....AKU NAK BAGI IBU DGN ABH AKU SNANG LENANG GOYANG KAKI BARU AKU KAWIN blhh x???....Hehehehehe..... Nie aku nak cite psal LELAKI plak....Laki nie ayat die ckup HEBAT....Die pnya ayat blh mncairkn seseorg pompan nie and then jnji ckup pndai...tpi nak laksanakan jnji tu x prnah sma skli....Org ckp JANJI CAM HINDU laaa....Jnji pndai nak laksnakan x mmpu....klau dh taw diri tu x mau cik abg oii x pyah laaa nak jnji yg diri sndiri pun x mampu nak buat...Jgn nak wat2 blh plak....BF kte slalu kta kte camnie kn I LOVE U SYG....Stkat kta ckp camtu jew smua org blh ckp and wat....Bgi aku I LOVE U SYANG and sbgainya laaa....Smuanyaaa x de mkna bgi aku...Sbab dieorg pndai kta and ckp jew....Nak BUKTIKAN I LOVE U SYG tuuu blh kew???.....Dlm sesuatu prhubungan tu klalu nak FOREVER AND NEVER laaa yg pling pnting KEIKHLASAN DIRI kte trhdap psangan kte...kte kna ikhlas trime baik buruk die....KEJUJURAN pun pnting klau nak mmbuatkn satu perhubungan tu kekal lma....And then JGN NAK MENGKONGKONG HDUP PSANGAN.....Korang kna fkir...psangan korang pun ade life dieorg sndri....x kan la 24jam nak berkepit dgn korang jew...Msti la boring....Tpu blaaa klau korang kta korang x BORING kn kn.....Msti boring pnya laaaa.....Stu lgi yg pling pnting SALING MEMAHAMI ANTARA SATU SMA LAIN.....Jangan nak ikut kpla sndri jew...Yg laki tuuu ego kurang2kn laaaa.....Klau psangan korang kte TAK BOLEH tuu msti la sbabnya and then korang jgnla nak pksa2 plak sruh BOLEH gak....Bertolak ansur and bertoleransi sikit....Jgn laaa msing2 nak ikut kpla msing2...cam tu x blh laaa syg oii...Akan menyebabkn sesuatu perhubungan tu GOYAH.....So korang kna hti2 la dgn ayt laki nie...ayat dieorg mmng mnis dibibir tpi....di kmudian ari akn mnyakitkn ati kte....So fkir2kn laaa yew sygg..... Ok laaaa....pndpat korang laaa snang kew nak buktikn cnta???!!!Klau bnda2 yg kat ats tu x de....Stkat ckp I LUV U SYG...smua org blh ckp camtuu...Korang kna fham laaa pew tu CINTA???....Mcam mne nak buktikn CINTA???.....Klau korang fham smua tuuu....Insyaaallah korang smpai kew ke jinjang pelamin laaa dgn psangan korang tuuu pun klau ade JODOH laaa....Klau x de jodoh pun x kn BERSAMA gak kn.... Ok smpai sni sje laaa...aku blh kongsi2 kan cite kat korang nti ade cite lain...aku update ok....Orait...aku buknya nak angkuh brlagak and acap bgus...juz nak kongi2 cite aku kat korang and cite life aku tuuu jew...Btw spe rsa karut dgn cite aku nie....Aku mintk maaf laaa...Mybe bgi korang cite nie karut laaa...tpi bgi aku is are reality in life k....And then satu lagi aku nak psan kat korang laaa....Syg seseorang tuuu kerna ALLAH buknya kerana baik budi pekerti kew pew....And pling diutamakn CINTA pda ALLAH S.W.T itu lbih terjamin khdupan kte di dunia dn akhirat....CINTA diri sndri dlu...bru kte cinta dgn org lain k... CINTA PALING KEKAL ADALAH CINTA PADA YANG SATU IAITU ALLAH S.W.T....

3 ulasan:

ilovekampungku berkata...

cinta sungguh realiti..cinta agung paling suci

keeya mustafa berkata...

cinta kekal cinta ilahi

jom baca entry ni

http://keeyamustafa.blogspot.com/2012/01/cinta-ilahi.html

cg magnEt :) berkata...

h0ho.bt0l.cinta ALLAH adalah yg kekal abadi.ramai tahu c0uple is haram.tapi ramai yg buat2 tak tahu.
cinta itu sesuatu yang manis andai mendapat redha NYA :)


p/s : fatinnnnn.lamanya tak jumpa hg,,, !